Ons werk -> InHeemskerk
InHeemskerk
Klantvraag:

Op welke manier kunnen we de social media kanalen inzetten om de inwoners van Heemskerk een goed beeld te geven van de ondernemers binnen het centrum.

Geleverde dienst(en)

Webdesign

Social Media

Onderhoud

Adverteren

Hosting

Strategie

Teksten

Huisstijl

Resultaten

R

Van 900 naar 3000 volgers

R

Video content

R

Continuïteit in de communicatie

R

Ondersteuning in evenementen en campagnes

Hoe zijn wij te werk gegaan?

Strategie

zonder koers geen trossen los! Welkom in Heemskerk, niet alleen “The home of Imagonline 😜” maar ook thuis voor meer dan 300 ondernemers. Allemaal verschillende zaken: van supermarkten, restaurants tot juweliers en meer. Heemskerk, kenmerkend om zijn gezellige winkelstraten en sfeervolle feestweken! In januari 2021 zijn we in contact gekomen met de BIZ (bedrijven investering zone) van Heemskerk. Deze ondernemersvereniging zet zich al sinds jaar en dag in voor het winkelende publiek van Heemskerk. Deze vereniging bestaat uit alle ondernemers die zich binnen het centrum van het dorp bevinden. Met de vraag; kunnen jullie iets betekenen op het gebied van online marketing, en specifiek social media. Hierop aansluitend zijn wij aan de slag gegaan met het uitdenken van een plan voor het inzetten van de social media kanalen van Heemskerk. Op welke manier kunnen we de kanalen aantrekkelijk maken voor de winkelbezoekers in Heemskerk en het daarnaast ook interessant maken voor de ondernemers? Het is natuurlijk geen geheim meer dat social media kan bijdragen aan het succes van jouw organisatie, maar daarnaast kan het ook enorm helpen bij het “bekender maken” van een bepaald gebied. Dit noemen ze ook wel; gebiedsmarketing/omgeving marketing.

Werkzaamheden

Omdat we vanuit het werk meekrijgen dat de foto’s steeds meer ingeruild worden voor video’s vonden we het belangrijk om hierop de nadruk te leggen. Ons doel was vanaf nu: Heemskerk via Instagram Reels bekend maken bij het winkelend publiek uit de omgeving. In onze afspraken met ondernemers binnen het centrum hebben we heel veel beeldmateriaal geschoten van de ondernemingen, om deze uiteindelijk te verwerken in de video’s.

Resultaat

We hebben onderhand een groot deel van alle ondernemingen binnen het centrum via videomateriaal op de Instagram pagina uitgelicht. Het aantal volgers van de pagina is enorm gegroeid: van 900 naar bijna 3000. Daarin merken dat we veel meerwaarde bieden voor de inwoners en de ondernemers binnen Heemskerk.