Instagram Marketing

Instagram is wereldwijd een enorm populair social media platform. Wellicht dat ook jouw doelgroep dagelijks actief is op Instagram. Daarom kan het interessant zijn om organische Instagram posts en Instagram advertenties op te nemen in jouw online strategie. Wat er mogelijk is via Instagram en hoe Imagonline jou hierbij kan helpen lees je op deze pagina.

Wat kan Instagram marketing voor jouw bedrijf betekenen?

Instagram is een social media kanaal waar verschillende type content op geplaatst kan worden, denk hierbij aan foto’s, video’s, infographics & interactieve story’s. Het kanaal werd in 2020 alleen al in Nederland gebruikt door 5,9 miljoen mensen. De kans is groot dat mensen uit jouw doelgroep hier dus ook tussen zitten!

Instagram Marketing
Instagram voor bedrijven

Bij het plaatsen van content op Instagram kan je kiezen uit twee manieren: organisch posten of Instagram advertenties. Organisch posten houdt in dat je op de ‘normale’ manier content plaatst op Instagram. Instagram advertenties is eigenlijk het reclame maken via Instagram en is dus betaald.

Even terug naar het begin. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarom Instagram past binnen jouw online strategie. Wat is het doel bij het gebruiken van Instagram? Enkele doelstellingen waarvoor je Instagram en Instagram marketing voor jouw bedrijf zou kunnen inzetten hebben wij voor je opgesomd:

1. Merkbekendheid vergroten

Dit kan een doel zijn waarvoor jij Instagram wilt inzetten voor jouw bedrijf. Het behalen van volgers en het vergroten van de interactie bij jouw posts is hier belangrijk, dit zorgt uiteindelijk voor een groter bereik.

Instagram advertenties

2. Leads en/of sales genereren

Heb jij een winkel of webshop, dan kan je Instagram inzetten om meer mensen in je winkel te krijgen of je website verkeer te verhogen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om jouw winkel op Instagram te zetten, deze functie heet de Instagram winkel. Zo kunnen mensen direct via Instagram overgaan tot aankoop. Wellicht ben jij op zoek naar nieuwe vaste klanten, dan kan je Instagram bijvoorbeeld inzetten om mensen te laten inschrijven op de nieuwsbrief.

Instagram reclame

3. Klantloyaliteit en klantervaring verbeteren

Instagram kan ook ingezet worden als klantenservice. De drempel om een vraag te stellen via Instagram wordt steeds lager en een reactie plaatsen onder een post is al helemaal simpel. Via Instagram kan je jouw klant tevreden houden door te reageren op zijn reactie of door vragen te beantwoorden.

Instagram uitbesteden
Facebook ads
Instagram reclame
Instagram uitbesteden

Deze doelstellingen hierboven kunnen toegepast worden bij het organisch posten op Instagram, maar kunnen natuurlijk ook als doel gebruikt worden als je gebruik maakt van Instagram adverteren.

Wanneer je Instagram marketing uitbesteedt, heeft dit voor jouw bedrijf een aantal voordelen:

Wil jij Instagram marketing uitbesteden? De voordelen zijn verder uitgelegd op: Social media uitbesteden

Wat is er mogelijk bij het adverteren via Instagram

Instagram adverteren is al een aantal keer benoemd op deze pagina. Wellicht dat je al eens in aanraking bent gekomen met Instagram adverteren. Zo kan het zijn dat je wel eens een bericht hebt gepromoot vanuit Instagram. Mocht je dit wel eens gedaan hebben, dan heb je ongetwijfeld gezien dat je bericht veel meer mensen bereikt. 

Maar wist je ook dat er buiten de gewoonlijk Instagram promoties ook een geheel advertentie beheer, genaamd Facebook Business of Facebook bedrijfsmanager, bestaat? In Facebook bedrijfsmanager is het mogelijk om geavanceerde advertenties in te richten waarmee je de kans vergroot om jouw doelstellingen te bereiken. Zo zijn de volgende mogelijkheden in te richten vanuit Facebook bedrijfsmanager:

Doelgroepen creëren

Het is inmiddels algemeen bekend dat Instagram veel van ons als persoon weet. Zo weet Instagram de demografische gegevens als je leeftijd en geslacht, maar ook informatie over jouw online gedrag en interesses. Als bedrijf is het mogelijk om met Instagram advertenties in te spelen op deze informatie. Zo is het mogelijk om precies jouw doelgroep te benaderen met de advertenties. In Facebook bedrijfsmanager gaat het zelfs zo ver, dat het mogelijk is Look a Like doelgroepen te maken. Hierbij laat je Instagram een doelgroep ontwikkelen van bijvoorbeeld 120.000 personen, die veel gemeen hebben met jouw website verkeer van de afgelopen 6 maanden.

De Instagram Winkel

Door jouw webshop te koppelen met de Instagram winkel functie, is het mogelijk dynamische advertenties weer te geven aan geïnteresseerde in specifieke producten. Stel iemand heeft regelmatig een bepaald product bekeken, dan kan jij met jouw dynamische advertentie dit product terug laten komen op de tijdlijn van deze persoon.

Uitgebreide campagnes

In plaats van het direct promoten van een Instagram bericht is het in Facebook bedrijfsmanager mogelijk om uitgebreide campagnes in te richten. Hierbij kunnen verschillende doelgroepen, advertenties en advertentieteksten worden getest tot een uiteindelijke campagne dit daadwerkelijk resultaten voor jou oplevert!

De Instagram Pixel

De Instagram pixel biedt de mogelijkheid om gedrag op jouw website vast te stellen. Zo ontstaat de mogelijkheid om op basis van bepaald gedrag, dat gemeten is met de pixel, advertenties weer te geven.

Bovenstaande kun je beschouwen als de mogelijkheden van Instagram adverteren in een notendop. Uiteraard zijn de mogelijkheden nog veel uitgebreider. Mocht je meer willen weten over de Instagram advertentie mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Imagonline is een Gecertificeerd Social media bedrijf

Gecertificeerd social media bedrijf

Hoe gaat samenwerken met Imagonline?

Wil jij je Instagram uitbesteden en ben jij benieuwd hoe Imagonline te werk gaat? Bekijk dan de video waarin ons stappenplan wordt uitgelegd. Zit je toevallig net in de stiltecoupé? Lees dan ons stappenplan onder de video.

Mocht je tussendoor toch willen overschakelen naar Instagram advertenties en reclame willen maken via Instagram, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. 

Wil jij naast je Instagram uitbesteden, ook je andere social media kanalen uitbesteden? Dat kan! Bekijk de social media pakketten die wij aanbieden door te klikken op de onderstaande button

Kennismaken?
Social media pakketten

Ons werk

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van ons werk.

Dus is Instagram uitbesteden iets voor jou?

“Mark ondersteunt mij nu al zo’n anderhalf jaar bij mijn online activiteiten. We hebben regelmatig overleg en zijn samen gegroeid in het online neerzetten van mijn bedrijf en werkzaamheden. Mijn website wordt regelmatig aangepast naar mijn nieuwste inzichten en activiteiten. Het is fijn dat Mark zo flexibel is en daarin met mij heel goed kan meedenken en meebewegen.

Dylan, sinds een tijdje onderdeel van Imagonline, is wat mij betreft met zijn ervaring ook weer een mooie verdere aanvulling op mijn behoefte om op social media steeds (relevant) zichtbaarder te worden. Kortom: ik kan deze mannen van harte aanbevelen.”

Agnita Bok – BeOké

Social media uitbesteden pakket op maat

  • Prijs: in overleg, op basis van behoeftes (v.a. €395,- p.m.)
  • Aantal berichten per week: vanaf 2
  • (optioneel) Foto’s maken
  • (optioneel) Maandelijkse Rapportages
  • (optioneel) Advertenties
  • (optioneel) Infographics
  • Extra mogelijkheden in overleg!

“Ik werk al jaren met Imagonline samen op gebied van online marketing. Resultaten staan altijd op de eerste plaats en we kijken continu waar we kunnen verbeteren. Ik ben meer dan tevreden en raad Imagonline zeker aan!”

Tom Tuning – Lifestyle Hacking

Bekijk enkele resultaten hieronder

Grand Café Laurentz

Grand Café / Restaurant

Social media marketing

Social media Laurentz
Lees meer

Bewust Haarlemmermeer

Ondernemersplatform

Social media

Social media uitbesteden
Lees meer

Bobs Uitgeest

Events, restaurant & bowling

Social media marketing

social media marketing imagonline
Lees meer
Kennismaken?
Social media pakketten