Instagram video’s: wat zijn de mogelijkheden?

Tegenwoordig is de keuze reusachtig op het gebied van social media. Zo heb je bijvoorbeeld dagelijks de keuze om tijd te spenderen op apps zoals: Tiktok, Facebook, Youtube, Twitter, Facebook en Instagram. Binnen deze Social media apps zijn er ook verschillende functies beschikbaar. Vandaag gaan we het hebben over video’s plaatsen op je Instagram account, via welke functie je dit kan doen en het verschil tussen de verschillende functies.

Laten we beginnen met:

Instagram Videos:

Je kunt via Instagram een video uploaden vanuit je foto bibliotheek of op dat moment opnemen en direct delen. Je kunt de video e.v.t nog bewerken met een aantal filters en/of een titel geven aan de video. De video wordt weergegeven in het overzicht, je profielraster en het tabblad “video” van je profiel. Je kunt een video uploaden met een beeldverhouding van tussen 1,91:1 en 9:16. Video’s moeten minimaal 30 beelden per seconde en een resolutie van 720 pixels hebben. De maximale bestandsgrootte voor video’s tot 60 minuten is 3,6 GB

Instagram stories:

Instagram stories is een functie die bovenaan de tijdlijn wordt weergeven. Via deze functie is het mogelijk om foto’s en/of video’s te uploaden en op te nemen die na 24 uur wordt verwijderd. Via Instagram stories kan je video’s plaatsen van maximaal 15 seconde maar als de video die je wilt plaatsen meer dan 15 seconde duurt word er automatisch een nieuwe slide aangemaakt die vervolgens direct afspeelt. Het is mogelijk om een story na 24 uur te behouden via de highlights die worden weergegeven op je profiel.

Instagram reels:

Instagram reels is een aparte tijdlijn op instagram waar je video’s kunt uploaden tot maximaal 60 seconden. Bij deze functie kun je o.a effecten, muziek en voice-overs gebruiken om je videos te bewerken. Je kunt een reel opnemen met je eigen audio, originele audio van een andere Reels-maker of met muziek uit de Instagram-muziekbibliotheek via de audiotool in Reels.

In een kort overzicht hebben we vandaag verteld wat de verschillen zijn tussen de mogelijke video functies binnen Instagram. Natuurlijk is het handig om voor jezelf alvast een beetje ervaring op te doen en te experimenteren met de verschillende functies voordat je er reclame mee gaat maken voor je bedrijf. Verder is het heel verschillend welke functie je gebruikt voor welke content. Ga je bijvoorbeeld een korte kookvideo maken? Maak een korte video via reels en laat de kijkers voor de details naar je website gaan. Wil je een hele review doen via Instagram waar je een product uitgebreid tot aan de detail gaat behandelen? Gebruik dan Instagram video’s omdat je een langere video kunt uploaden. Wil je een actie plaatsen die maar 24 uur duurt? Gebruik dan Instagram stories omdat de story automatisch na 24 uur verdwijnt.

Vond je dit artikel leerzaam?

Mark sperling Imagonline

Heb je vragen over deze tip, of ben jij benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact