Ons werk -> Sanne Terweij
Sanne Terweij
Klantvraag:

Op welke manier kunnen we social media inzetten om de kunstwerken van Sanne Terweij goed in beeld te brengen bij eventuele klanten en partners.

Geleverde dienst(en)

Webdesign

Social Media

Onderhoud

Adverteren

Hosting

Strategie

Teksten

Huisstijl

Resultaten

R

Een duidelijke stijging in het aantal weergaven

R

Een duidelijke stijging in de engagement

R

Structuur en consistentie in de communicatie

Hoe zijn wij te werk gegaan?

Strategie

Zonder koers geen trossen los! Waar willen we heen gaan met de pagina’s? Wat willen we bereiken? Voorafgaand aan dit project hebben we gekeken naar de mogelijkheden voor Sanne Terweij op het gebied van social media. Dit project is niet volledig gericht op verkoop, want (bijna) niemand koopt direct een waardevol kunstwerk via het internet zonder het te bekijken. De social media accounts van Sanne gelden als portfolio, zo kunnen eventuele liefhebbers en potentiële klanten alvast inspiratie opdoen via de social media pagina’s. Omdat veel kunstenaars op exposities en beurzen staan is het belangrijk om de pagina’s ook visueel aantrekkelijk te houden, het zijn tenslotte ook visuele artiesten. Na aftrap van de samenwerking met Sanne hebben we diverse malen content geschoten en hebben we een planning ontwikkelt. In deze planning zetten we de content neer en kunnen we gestructureerd aan de slag met het plaatsen van content. Een van de grootste struikelblokken met social media is het consistent plaatsen van content. “Zodra het druk is vergeet ik altijd te posten.” Dit is een van de redenen om een planning op te zetten, op die manier kun je ook in drukke tijden moeiteloos blijven posten. Vooraf bepalen en bedenken we de content, daarna is het simpelweg één druk op de knop en gaan de posts live.

Werkzaamheden

Imagonline heeft zich binnen dit project voornamelijk bezig gehouden met; content creatie, strategische ontwikkelingen, social care en het onderhouden van de social media pagina’s. Op deze manier hebben we Sanne kunnen ontzien van veel werk en hebben we geleidelijk aan groei doorgemaakt. Omdat Sanne aanwezig was op vele beurzen en exposities hebben we een een mooi aantal volgers erbij gekregen en merk je dat de interactie een stuk beter is.

Resultaat

16,2 K gemiddeld aantal bezoekers per maand, 14,7% groei in aantal volgers sinds de start & consistentie door middel van planning