Social media uitbesteden

Social media uitbesteden draagt bij aan de groei van jouw onderneming . Vandaag de dag heeft de consument enorm veel keuze en jij als ondernemer wilt natuurlijk dat de klant voor jou kiest. Social media marketing is de manier van marketing die jouw bedrijf kan helpen om deze consument te laten kiezen voor jou. Hoe een social media expert jou kan helpen bij social media marketing, leggen wij graag uit op deze pagina. Dus ben jij de ondernemer die graag wilt groeien door middel van social media marketing? Lees dan vooral door om te achterhalen of social media uitbesteden jouw bedrijf kan helpen.

Social media uitbesteden?

Wist je dat…

Wij Nederlanders gemiddeld 98 minuten per dag aan social media besteden?

De voordelen van social media uitbesteden voor jouw bedrijf

1. Tijd

Als je op dit moment al actief op social media bent zal je vast weten dat social media veel tijd kost. Het begint al bij het opzetten van jouw pagina: de juiste profielfoto, een pakkende professionele banner en de juiste pagina informatie. Dit is belangrijk, omdat dit een eerste indruk achter zal laten. Vervolgens het bedenken van social media berichten, die relevant zijn voor jouw volgers. Alleen al het bedenken van deze relevante berichten vraagt veel tijd, laat staan het ontwikkelen van bijpassende afbeeldingen, infographics of videos.. En zodra alles klaar staat, dient het ook nog ingepland of geplaatst te worden!

Als ondernemer weet je als niemand beter dat tijd waardevol is. Daarom is een van de grootste voordelen van het uitbesteden van social media het besparen van jouw kostbare tijd.

2. Kennis en expertise

De “wereld van social media” verandert voortdurend. Door in te spelen op deze veranderingen is het mogelijk je resultaat te vergroten. Social media experts blijven op de hoogte van de ontwikkelingen van de verschillende social media platformen. Daarnaast hebben social media experts kennis over het bedenken van de juiste content, door de ervaring in hun vakgebied. De uitingen die zij bedenken spreken jouw doelgroep aan en zorgen voor de gewenste interactie. Het is van groot belang dat er niet wordt geplaatst om het plaatsen, maar dat de berichten interactief zijn of waarde bieden.

3. Consistentie

Herken je dat? De ene week ben je enthousiast en plaats je 3 berichten en krijg je veel interactie op je berichten. Vervolgens heb je twee drukke weken achter de rug en bedenk je dat je al twee weken geen social media bericht meer hebt geplaatst. Consistentie is de sleutel tot succes als het gaat om social media marketing. Om herkenning van je merk te creëren moet je consequent zijn in het plaatsen van berichten. Dit zorgt voor de juiste verwachtingen bij de doelgroep. Je geeft ze een reden om jou te volgen, als er consistent berichten worden geplaatst. Door jouw social media voor jouw bedrijf uit te besteden, weet je zeker dat er consistent berichten worden geplaatst. Dit is een groot voordeel als het gaat om resultaten!

4. Inspiratie

Het bedenken van de juiste social media berichten kan makkelijk gaan, maar soms ontbreekt de inspiratie. Continu inspiratie vinden voor het bedenken van jouw social media berichten kan veel energie kosten. Hiervoor dien je te kijken wat concurrentie doet, wat de doelgroep van jou verwacht en hoe jij hier content van kunt maken. Social media uitbesteden bij een social media expert zorgt er voor dat jij niet meer geforceerd berichten hoeft te bedenken. Heb je een leuk idee? Stuur het door naar de social media expert en het bedrijf pakt het idee verder voor jou op!

5. Resultaatgericht

Uiteindelijk heb je een doel waarom je social media inzet. Dit kan zijn: meer naamsbekendheid, meer vertrouwen voor jouw klanten bieden, klanten informeren, nieuwe klanten vinden of direct jouw producten verkopen. Om dit doel te behalen is het belangrijk dat je resultaatgericht bent met jouw social media marketing. Doordat je het in de handen van experts laat en vooraf jouw doelen duidelijk bepaald met de experts, is het mogelijk jouw social media marketing resultaatgericht in te zetten.

6 Bij ziekte gaat het werk door

Stel dat er een medewerker in jouw onderneming verantwoordelijk is voor de social media berichten van jouw bedrijf, maar deze medewerker zit ziek thuis. Betekent dit dat een collega die hier geen ervaring mee heeft dit zal oppakken? Of staat jouw social media stil zolang de medewerker thuis zit? Dit probleem wordt voorkomen als je deze verantwoordelijkheid legt bij de social media experts, die in alle tijden de continuïteit van de berichten er in houden. Social media uitbesteden bij een social media expert zorgt er voor dat jij niet meer geforceerd berichten hoeft te bedenken. Heb je een leuk idee? Stuur het door naar de social media expert en het bedrijf pakt het idee verder voor jou op!

Wist je dat…

98% van de Nederlanders is actief op social media!

Hoe gaan wij te werk?

Dit zijn de stappen die wij ondernemen:

Kennismaking

Situatieschets

Voorstel

Contentplan

Uitvoering

Onderhoud

Kennismaking

Een kennismaking is uiteraard waar alles begint. Bij Imagonline zoeken wij naar een juiste match, waarbij zowel wij als de klant een vertrouwd gevoel heeft bij de situatie.

Situatieschets

Om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen zullen wij wat vragen stellen.

Voorstel

Zodra er een duidelijk beeld van de situatie is, is het mogelijk een plan op maat te ontwikkelen. Dit plan richt zich op de gewenste resultaten. In dit plan staan ook de kosten voor het uitbesteden van social media uitgewerkt.

Contentplan

Zodra het plan akkoord is, gaan wij vol enthousiasme aan de slag met een duidelijk content plan, waarin wij o.b.v. onderzoek vaststellen wat de uitgangspunten worden. Zie het als een plan van aanpak.

Uitvoering

Nadat het plan met jullie is gedeeld en besproken gaan wij aan de slag met het maken en ontwerpen van de content en plannen wij deze content in.

Onderhoud

Wij behouden graag een “close” relatie met onze klanten. Zo delen wij de resultaten maandelijks en zorgen we voor ontwikkelingen op basis van deze resultaten.

Welk type content kan Imagonline voor jou inzetten?

Zit je serieus na te denken over het uitbesteden van social media, maar weet je niet welke type content je wilt plaatsen? Samen met Imagonline kijken we welke type content het meest geschikt is en wat binnen jouw budget past, zodat de opgestelde doelen behaald worden. In welk type content is Imagonline gespecialiseerd:

Foto's/afbeeldingen

Imagonline is voornamelijk gespecialiseerd in het bedenken, opmaken en creëren van foto’s/afbeeldingen. 

Video's

In de huidige tijd zijn video’s belangrijker dan foto’s. Steeds meer social media kanalen richten zich op videomateriaal. Denk hierbij aan TikTok, Instagram Reels, Youtube Shorts etc. Dit type content kan door Imagonline uit handen worden genomen, van het bedenken van reels tot het uitvoeren en plaatsen.

Infographis

Uitgebreide informatie of data in één overzicht duidelijk maken voor je volgers? Door middel van infographics helpt Imagonline met het overbrengen van deze informatie.

Interactiever content

Imagonline kan helpen bij het maken van interactieve content. Denk hierbij aan Instagram stories waarbij gevraagd wordt om interactie, zoals polls, een quiz en nog veel meer. In de huidige tijd is het belangrijk om onderscheidend te zijn en interactieve content kan hierbij helpen!

Social media uitbesteden?

Van idee tot uitvoering, onze social media klantverhalen