Social media, misschien een term die je voor je gevoel al veel te vaak voorbij hebt horen komen! Ons kan het niet vaak genoeg zijn, want heel simpel gezegd:

HET WERKT!

Webdesign Oostzaan

Gijs Keesman

Geschreven op: 5-08-2023

Social media is niets anders dan een benaming voor de opvolgende kanalen van de radio en televisie. Al jaren is de trend gaande, steeds minder mensen kijken tv en luisteren radio. Iedereen begeeft zich langzamerhand op kanalen als YouTube, TikTok, Instagram en ga zo maar door!

OOK JOUW PUBLIEK IS AANWEZIG

En dat is ook precies de reden dat social media werkt! OOK jouw publiek bevindt zich ergens op het internet. De vraag is alleen, op welk kanaal? En ook dat lijkt in veel opzichten op traditionele kanalen. Alleen hoef je nu niet te kiezen tussen RTL7 en Veronica maar tussen Snapchat en Pinterest.

Voordat we je gaan bestoken met redenen waarom het WEL werkt geef ik je eerst een aantal voorbeelden van manieren hoe het NIET moet! Herken jij een van deze punten?
Dan is jouw social media strategie toe aan vernieuwing.

#1 Geen consistentie

Deze steekt er met kop en schouders boven uit. Geen consistentie, dit komen we echt enorm vaak tegen. Bedrijven die vol enthousiasme beginnen met het inzetten van social media en er vervolgens na 2 maanden mee stoppen. Op een gegeven moment schiet de klad erin en bloeden de kanalen langzamerhand dood. Wil jij succesvolle social kanalen voor jouw onderneming? Kijk uit voor nummer 1 😉

#2 Niemand verantwoordelijk

Is er niemand ECHT verantwoordelijk voor het bijhouden van de kanalen?… En nee daarmee bedoelen we niet iemand die het een beetje als bij taak op zich heeft genomen.

Succesvolle social media inzet vereist veel werk. Althans als je er goed mee wilt scoren. Daarom is het nodig om iemand de volledige verantwoordelijkheid voor te geven. Dit kunnen medewerkers zijn maar ook externe bedrijven. Op het moment dat iemand verantwoordelijk is voor de social media inzet kun je er ook op sturen.

#3 Schieten met hagel 🌧

Zoals we hierboven vermeld hebben heeft ieder kanaal zijn eigen doelgroep. Uiteraard zijn er verschillende kanalen waar elke leeftijdsgroep zich in verschillende maten op voordoet. Maar over het algemeen zijn er duidelijke leeftijden en interesses te binden aan specifieke kanalen. SCHIET NIET MET HAGEL: Het heeft echt geen zin om op alle mogelijke kanalen aanwezig te zijn, tenzij er voor elk kanaal een aparte strategie is uitgerold en het haalbaar is. Maar heb jij geen social media team of extern bedrijf? Zorg er dan voor dat je begint met een klein aantal kanalen waarop je actief bent. Zo blijven de accounts actief en loop je niet te gauw achter de feiten aan.

#4 Geen plan

Geen idee waar je heen wilt?😬 👉 Dan maakt het ook niet uit waar je naar toe gaat.

Zonder plan social media gaan inzetten gaat je geen succes opleveren. Dat betekent niet dat je een bijzonder moeilijk plan moet bedenken voordat je op social media kanalen gaat werken. Maar het betekent wel dat je vooraf moet weten waarvoor je het gaat gebruiken en welke soorten content je moet gaan plaatsen.

Als je het bijvoorbeeld gaat gebruiken om je naams- / merkbekendheid toe te laten nemen is het belangrijk om te beseffen dat je niet elke post een andere huisstijl moet toepassen. Op die manier creëer je geen eenheid en brengt het mensen in verwarring. 🥲

MAAR ER ZIJN GELUKKIG OOK VEEL KANSEN

Uiteraard brengt de inzet van social media veel potentiële kansen. Anders hadden we nu wel kunnen stoppen met schrijven.

Om goed gebruik te maken van social media is het van belang dat je op de hoogte blijft van alle nieuwste ontwikkelingen. En dit vereist relatief veel werk, de ontwikkelingen volgen zich namelijk zo razendsnel op dat er haast niet tegen te werken valt. Waar het voorheen draaide om foto’s met tekst is het nu video met verschillende effecten. De komst van AI tools maakt nu nog ingewikkelder 😜

Social is razendsnel.. 💨

Een van de grote voordelen van het gebruik van social media is dat het razendsnel in te zetten is. Daarmee kun je ook snel schakelen als het moet. Stel je voor dat je een bepaalde dienst verleent die van het één op het andere moment heel erg gewild is, dan kun je daar goed op inspelen door middel van een social media campagne. Binnen 24 uur kun je het beeldmateriaal online adverteren en snel groeien!💨💯

Maak gebruik van de snelheid van social media. #Snelheid 🏎

Directe interactie met je doelgroep

Leren van je doelgroep? Dat kun je perfect doen op social media, aan de hand van: betrokkenheid, likes, reacties en bezoekers houdt jij precies in de gaten wat er allemaal gebeurt op je kanalen. Dit geeft je ook perfect de mogelijkheid om aanpassingen te maken in je aanpak. Zodat je in het vervolg nog meer succes boekt

social media uitbesteden

Social media uitbesteden aan experts

Het is natuurlijk aantrekkelijk om alles in eigen beheer te hebben om op die manier zo snel mogelijk te schakelen. Echter is het op het gebied van social media toch het overwegen waard om samen te werken met een social media professional. ,

Maar waarom?

Het stelt je in staat om te profiteren van expertise, creativiteit en geavanceerde analyses, terwijl jij jezelf kunt concentreren op de groei van je bedrijf. Door samen te werken met gespecialiseerde social media experts, kun je een sterke online aanwezigheid opbouwen, je doelgroep beter bereiken en de concurrentie voorblijven op het gebied van social media marketing.

Altijd innovatie en creatieve ideeën!

Bovendien brengt het uitbesteden van social media je in contact met creatieve en innovatieve ideeën. Externe teams zijn vaak op de hoogte van de nieuwste trends en technieken binnen social media marketing. Ze kunnen je inspireren met nieuwe concepten en ideeën die jouw merk fris en relevant houden voor je doelgroep. Dit helpt je om je te onderscheiden van concurrenten en je merkidentiteit op een unieke manier te presenteren.

Een ander belangrijk voordeel van het uitbesteden van social media is het vermogen om gebruik te maken van geavanceerde analyses en rapportages. Externe social media experts hebben toegang tot analytische hulpmiddelen waarmee ze diepgaande inzichten kunnen verkrijgen in de prestaties van je social media-campagnes. Ze kunnen de effectiviteit van verschillende berichten, advertenties en campagnes nauwkeurig meten, waardoor ze kunnen zien wat wel en niet werkt. Deze gegevens helpen bij het identificeren van trends, het begrijpen van de behoeften en voorkeuren van je doelgroep en het nemen van weloverwogen beslissingen om je strategie te verbeteren.

Meer resultaat uit betaalde campagnes

Een ander cruciaal aspect is het beheer van social media-advertenties. Social media platforms, zoals Facebook en Instagram, bieden uitgebreide advertentiemogelijkheden om je doelgroep beter te bereiken. Het beheren van advertenties vergt echter deskundigheid en strategie om je budget effectief te benutten en een hoog rendement op investering (ROI) te behalen. Een extern social media team heeft de ervaring om doelgerichte advertenties te maken, het advertentiebudget te optimaliseren en de prestaties voortdurend te monitoren. Dit helpt je om meer waarde te halen uit je advertentie-uitgaven en je doelgroep te converteren naar trouwe klanten.
Verder biedt het uitbesteden van social media je bedrijf de mogelijkheid om op te schalen en te groeien. Naarmate je bedrijf groeit, wordt ook je online aanwezigheid belangrijker. Het opbouwen en onderhouden van een effectieve social media-strategie vergt echter veel tijd en inzet, vooral als je meerdere kanalen wilt beheren en betrokken wilt blijven bij je publiek. Door het uitbesteden van social media, kun je soepel opschalen zonder je zorgen te maken over het verlies van kwaliteit en consistentie in je online communicatie.

Tot slot, het uitbesteden van social media biedt je gemoedsrust. Het managen van social media kan stressvol zijn, vooral als je ook andere belangrijke aspecten van je bedrijf moet aanpakken. Door dit aan professionals over te laten, kun je je concentreren op je kernactiviteiten, terwijl je erop kunt vertrouwen dat je social media in goede handen is. Je krijgt regelmatige updates, rapporten en resultaten van je social media inspanningen, waardoor je altijd op de hoogte bent van de voortgang en de behaalde successen.
Kortom, het uitbesteden van social media biedt vele voordelen voor bedrijven.

Wij leveren succes, benieuwd hoe dat er uit ziet?

Heb jij vragen over een nieuwe website, jouw social media inzet of een complete online marketing strategie? Wij denken graag met jou mee.