Website laten optimaliseren

Geen of weinig resultaten uit jouw website?

Door jouw website te laten optimaliseren is de kans groter dat jouw website meer resultaten behaald!

Jouw website laten optimaliseren kan helpen jouw bedrijf te laten groeien en de opgestelde bedrijfsresultaten te behalen. Het kan voorkomen dat je een mooie website hebt, maar toch het gevoel hebt dat deze website niet presteert zoals jij wilt. Dit kan aan verschillende aspecten liggen. Is de website makkelijk leesbaar? Is er een goede verhouding tussen tekst en afbeelding? Is de website responsief? Is de website veilig? Wanneer de website op enkele of zelfs meerdere van deze punten niet voldoet dan kan dit het resultaat van de website beïnvloeden. Daarnaast zijn er misschien wel uitbreidingen in de website mogelijk die tot meer resultaat zullen leiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beter verkoopsysteem wat tot meer leads zal leiden.

Kennismaken?

Wat zijn de mogelijke voordelen bij het laten optimaliseren van jouw website?

Waar wordt naar gekeken wanneer jij jouw website laat optimaliseren?

Optimalisatie van de inhoud op je website

website inhoud optimalisatie

Bij het optimaliseren van een website is de inhoud van groot belang. De leesbaarheid van de website zorgt er voor dat de bezoeker makkelijk door de website heen leest. Structuur is hierin belangrijk. Is er een logische opbouw aanwezig? Daarnaast is het gebruik maken van afbeeldingen ideaal om de tekst makkelijker leesbaar te maken. Bezoekers haken snel af als er alleen maar tekst op een pagina staat. Uiteindelijk wil je iets met de website bereiken, je wilt dat de bezoeker een actie onderneemt. Het gebruik maken van een goede call to action kan leiden tot een hogere conversie. Wat is dus belangrijk bij de inhoud van een website:

  • Leesbaarheid

  • Opbouw/Structuur

  • Afbeeldingen

  • Een call to action

Optimalisatie van de vindbaarheid van je website

Website vindbaarheid optimalisatie

Gevonden worden in Google en gratis verkeer naar de site verkrijgen? Dat is wat we allemaal willen. SEO, oftewel Search Engine optimization / zoekmachine optimalisatie, is een bekende term waar veel mensen tijd en energie in steken. SEO is een breed begrip waaronder alles valt wat je kan doen om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, zoals Google. Het is belangrijk om teksten te schrijven waarin bepaalde woorden terug komen waarop jij gevonden wilt worden, dit noemen we zoekwoorden. Er zijn talloze factoren die bepalen hoe hoog jij in een zoekmachine scoort. Deze factoren zijn in te delen in drie hoofdgroepen: techniek, content en autoriteit.

Optimalisatie van de bruikbaarheid van je website

Website bruikbaarheid optimalisatie

Tegenwoordig worden ongeveer de helft van de websites geopend via een telefoon of tablet. Wanneer een website niet op een telefoonscherm past (afbeeldingen die afgesneden worden) of niet leesbaar is (tekst dat door afbeeldingen heen gaat), is de kans groot dat een bezoeker de pagina wegklikt. Het is dus van belang dat jouw website, zoals we dat noemen, responsief is. Hierdoor schrik je de klant niet af. het komt tevens ook een stuk professioneler over.

Optimalisatie van de snelheid van je website

Website snelheid optimalisatie

De snelheid van een website is van groot belang vanwege de strenge beoordeling van Google. De laadtijd van een website is een bepalend onderdeel bij de ranking in Google. Daarnaast worden bezoekers steeds ongeduldiger. Als de laadtijd langer dan 5 seconden is, zal 40% van de bezoekers al direct afhaken als ze vanuit social media je website bezoeken. De snelheid van je website heeft ook invloed op de ranking in zoekmachines.

Optimalisatie van de veiligheid van je website

website veiligheid optimalisatie

Websites blijven een gevoelig doelwit. Daarom is het van groot belang dat de veiligheid van de website in orde is. Een veilige website geeft de bezoeker namelijk een vertrouwd gevoel.

Hoe gaan wij te werk wanneer jij jouw website laat optimaliseren?

Wil jij jouw website laten optimaliseren en ben jij benieuwd of wij jou kunnen helpen? Plan een kennismakingsgesprek in!

Kennismaking

TC Sports

Sportevenementen, uitjes & feestjes

Website bouwen & webdesign

social media uitbesteden
Lees meer

Het Haerhuys

Kapsalon

Webdesign & Social media marketing

Website het haerhuys
Lees meer

Verdeggio

Interactieve wijnproeverijen & wijnboxen

Website bouwen & webdesign

Website verdeggio
Lees meer